Abordarea propusa aici pentru studiul limbii franceze permite:
a) sa nu petreceti mult timp suplimentar si din timpul cheltuit sa obtineti o adevarata placere;
b) sa utilizati cu folos acel timp, care inainte era pierdut pentru nimicuri.

Si drept rezultat – sa invatati limba franceza.
Vorbind despre metodologie, este bine sa impartim doua concepte: metoda de predare aleasa de profesor si metoda noastra de a stapani materialul pe care l-am trect. Ambele sunt neconventionale (in sensul bun al cuvantului), ambele turnand apa aceeasi moara, si este logic sa le descriem separat.

Lectiile

Lectiile de pe acest site va permit sa invatati cu incredere limba franceza de la distanta. Acesta este, in primul rand, testat si, in al doilea rand se datoreaza formatului lectiilor. Fie spontan, fie intentionat, dar ele au cateva trasaturi care le disting foarte mult de stereotipul cu care suntem obisnuiti.

1. Toate exercitiile sunt realizate foarte constructiv.
2. Nu exista teme pentru acasa.
3. Fiecare lectie incepe cu dialoguri spontane pe baza cuvintelor deja cunoscute. Aceste dialoguri sunt transcrise si testate de francezii nativi.
4. Vocabularul este completat in principal in procesul de dialog, ceea ce inseamna ca este studiat in primul rand vocabularul cel mai frecvent si mai popular. Doua sau trei luni de ore si in Franta va veti decurca fara engleza.

Ultima proprietate care ar trebui postat in primul rand. Lectiile nu sunt plictisitoare. N-o sa observati timpul petrecut cu lectiile.

Metoda mea de a memora.

Pentru a memora materialul trecut, nu fac nimic supranatural. Motorul tehnicii mele personale este propria mea lene. Am pus tehnologie moderna in serviciul meu – ca sa nu lucrez eu. Am facut totul pentru a nu petrece o secunda de timp cu temele de acasa.

Nu spun ca nu fac nimic. Fac, dar ce fac! In caz contrar – fara eforturi independente suplimentare – limba nu poate fi invatata. Acesta este un axiom. Pur si simplu nu petrec timp suplimentar. Aveam mult timp ce era complet neproductiv. Am inceput sa-l folosesc in interesul cauzei.

Ce fac eu.
Creez dictionare audio cu cuvinte noi – un dictionar pentru aproximativ cinci lectii (detaliile tehnice apoi). Acesta contine zece sau douazevi de cuvinte sau expresii noi.

Dimineaia, in timp ce ma pregatesc de munca, iau micul dejun, beau cafeaua, ele se invart in jut la urechea mea. Dar aceast abordare functioneaza ca ceasul – totul ramane ferm in creier. Daca nu ar fi fost aceasta tehnica, n-as fi putut memora verbele neregulate niciodata. Asa totul a mers fara probleme: nici o studiere plictisitoare, nici o secunda de timp petrecuta suplimentar cu lectiile- totul pe fundal.

Si ultima parte poate, cea mai semnificativa. Daca toate tehnicile anterioare vizeaza memorarea vocabularului, atunci iata o metoda care va permite sa memorati foarte eficient materialele noi.

Et c’est tout! Si asta este totul!