Acest tutorial este primul din seria „Limba Germana pentru toti” si este destinat unei game largi de oameni care nu au studiat anterior limba germana si doresc sa o invete singuri. Tutorialul va putea fi folosit ca manual despre o a doua limba, la cursuri de limbi straine, in grupuri nelingvistice care pregatesc specialisti pentru munca in strainatate, in cercuri etc si v-a fi publicat in ordinea necesara pentru studiu.
Scopul este de a invata cum sa porti o conversatie (a pune intrebari si a intelege raspunsurile interlocutorului) in cadrul comunicarii de zi cu zi in limba germana.

Studierea limbii germane de la zero! Introducerea (Einleitung)

Structura cursului. Informatia cursului va fi impartita in doua sectiuni cu cate patru lectii fiecare. Primele trei lectii ale sectiunii vor contine materiale lingvistice noi; a patra lectie va servi atat pentru repetare si o oarecare extindere a ceea ce a fost invatat, cat si pentru autocontrol. Fiecare lectie va fi impartita in cinci alte lectii, structurate dupa un singur principiu.
O astfel de structura a cursului ar trebui sa asigure crearea unui anumit ritm in lucru, ceea ce este deosebit de important in studiul independent al unei limbi straine. Materialul fiecarei lectii este conceput pentru a fi elaborat timp de 2-3 ore, adica pentru o lectie unica de limba. Astfel, cu trei lectii de doua ore pe saptamana, intreagul curs poate fi studiat in patru luni; cu studiul zilnic – in doua luni.

Material lingvistic. Informatia cursului contine aproximativ 575 de cuvinte si fraze, selectate conform principiului frecventei, precum si semnificatia lor comunicativa in diferite situații de comunicare. Materialul lexical al cursului de studiere a limbii germane acopera o serie de subiecte de zi cu zi care ar trebui sa asigure desfasurarea unei conversatii atunci cand calatoriti in strainatate sau cand lucrati cu straini care vin in tara noastra …

Materialul gramatical include fenomene gramaticale necesare pentru a conduce o conversatie pe teme de zi cu zi, si anume: conjugarea verbelor la timpul prezent si trecut; formarea pluralului si declinarea substantivelor; pronume personale, interogative, demonstrative si posesive; declinarea si gradul de comparatie a adjectivelor; prepozitii etc. Cursul nu include un curs fonetic introductiv, deoarece formularea pronuntiei este imposibila in timpul lucrului independent ca in cazul nostru de studiu al limbii germane. Materialul fonetic se limiteaza la scurte indicatii ale regulilor de pronuntare a sunetelor limbii germane si a regulilor de citire, iar toate materialele text si cuvintele sunt furnizate cu transcriere.

Texte si exercitii. Materialele in forma de text constau din dialoguri care simuleaza anumite situatii de comunicare. Dialogurile sunt de volum mic si pot fi invatate pe de rost fara dificultate.
Exercitiile sunt de natura comunicativa in limba agermana. Acest lucru se realizeaza nu numai prin formularea adecvata a starii exercitiului, ci si prin natura sa (crearea unei microsituari). Fiecarui exercitiu ii este atribuit un model pentru a ilustra ordinea in care trebuie efectuat. Majoritatea exercitiilor implica antrenament la punerea intrebarilor si formularea raspunsurilor la intrebarile puse. Prin urmare, atunci cand veti utiliza manualul, acestea pot fi aplicate cu succes pentru a lucra in pereche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *