Cum să accelerezi învățarea limbii germane? De ce comunicarea cu un vorbitor nativ nu întotdeauna vă poate ajuta să vă ridicați nivelul de cunoștințe a limbii germane? Astăzi v-am pregătit cinci moduri de lucru pentru a vă accelera învățarea limbii germane.

„Ajută-te singur” – este regula de reținut atunci când înveți o limbă străină. Niciun profesor nu te poate învăța nimic fără participarea ta activă. Așa că să ne întrebăm: ce putem face pentru a ne ajuta să învățăm limba germană mai repede?

1. Comunicarea cu o persoană vorbitoare nativ

Puteți și chiar trebuie să găsiți un interlocutor-vorbitor nativ. Da, cu siguranță este stresant, mai ales dacă ești introvertit. Dar înveți o limbă ca să poți comunica în ea, nu?

Este foarte ușor să găsești un astfel de prieten astăzi. De exemplu, pe site-ul web MyLanguageExchange, puteți comunica atât prin chat, cât și prin chat vocal. Mai mult decât atât, de obicei ambii interlocutori sunt interesați să învețe limba, așa că se dovedește un troc: tu predai unui german regulile limbii române, iar el te învață regulile limbii germane. Și toată lumea este fericită.

Sau Livemocha este una dintre cele mai populare rețele sociale pentru găsirea unui prieten străin. Particularitatea acestui site este că te invită să faci exerciții și să verifici răspunsurile altora. Adică faci exerciții de limbă, ca în cărțile de lucru, iar un vorbitor nativ le verifică. Si invers.

Dezavantajul unui astfel de antrenament este că unele confundă aplicațiile pentru obținerea cunoștințelor cu site de întâlniri. Și, desigur, nu te aștepta ca astfel de site-uri să fie exclusiv profesori care pot formula cu ușurință toate regulile gramaticale. De asemenea, nu vom putea întotdeauna să explicăm imediat unui străin într-o conversație amicală, de exemplu, declinarea substantivelor în română.

Avantajul este că vedeți vorbirea în direct așa cum este, ca să spunem așa, în condiții aproape naturale. În plus, există cineva care vă poate indica greșelile de pronunție sau de frază. Și, desigur, aceasta este o șansă de a face noi cunoștințe interesante și de a afla mai multe despre Germania (doar nu faceți greșeala celor din paragraful anterior)

Ți-ai găsit deja prieteni în Germania și acum vrei să vorbești rapid germană fluent și frumos? Ați încercat să o faceți pe cont propriu, dar încă ați rămas cu elementele de bază? Pe wwww.iCursuri.ro vă puteți înscrie la lecții private de germană cu profesori autorizați. Managerii noștri te vor ajuta să-l alegi pe cel potrivit pentru tine și încă de la prima lecție vei începe să construiești calea către obiectivele tale.

2. Regularitate

Următorul lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta este să vă faceți timp pentru limba germană. Nu trebuie să-ți faci un program fix, dar ar trebui să-ți dezvolți un obicei: de exemplu, miercuri seara după cină, fă-ți timp pentru o nouă temă de gramatică sau în timpul după-amiezii în pauza de prânz, învață cuvinte noi și repetă-le seara înainte de culcare.

Și la sfârșitul săptămânii, vă puteți aranja un test de vocabular nou, iar serviciul Quzlet vă va ajuta în acest sens. Aici introduci tu însuți cuvintele necesare și traducerea lor, iar apoi programul generează un test de cunoștințe pe baza acestora.

De unde să obțineți colecții de vocabular nou? De exemplu, pe rețelele sociale sau pe site-ul nostru exista mai multe articole cu tema VOCABULAR:

Ei bine, dacă, de exemplu, îți place să citești, atunci una dintre modalitățile eficiente de a învăța mult vocabular străin în context este lectura paralelă.

3. Germană în toate

Dacă doriți să vă accelerați învățarea unei limbi, țineți întotdeauna cont de aceasta. Limba germana ar trebui să facă parte din viața ta, nu numai atunci când faci exerciții și înghesuiești cuvinte. Înconjoară-te de germană:

* traduceți interfețele gadgeturilor dvs. în germană,
* juca jocuri in germana,
* vizionați filme și seriale germane,
* Ascultă radio și muzică germană

– într-un cuvânt, folosiți orice șansă pentru a învăța ceva nou sau pentru a practica regula.
Apropo, despre muzică. Există o aplicație specială numită Lyricstraining. Vă permite să învățați limba din melodiile preferate. Da, nu toate cântecele lumii sunt adunate aici, dar cele care sunt sunt împărțite după complexitate și există un exercițiu pentru fiecare cântec.
Și dacă sunteți interesat nu numai de limbă, ci și de viața țării în sine, puteți citi și asculta știri despre Germania pe site-ul Deutsche Welle.

4. Gândește în germană

Desigur, doar traducerea interfeței telefonului în limba germană nu este suficientă pentru a învăța limba. Trebuie să te traduci pe tine însuți în germană. Toți vorbim singuri. De exemplu, uneori în mintea noastră pierdem adesea o ceartă pe termen lung sau continuăm o conversație care nu sa încheiat în favoarea noastră. Deci de ce să nu o faci în germană? Principalul lucru este să folosiți vocabularul pe care îl cunoașteți deja și să încercați să parafrazați propoziții complexe.

5. Structura

Și nu uitați de structură. Creați-vă sistemul pentru a vă ajuta să învățați subiecte sau cuvinte noi. De exemplu, desenați diagrame diferite și colorate pentru subiecte gramaticale noi. Și grupează vocabularul și clasifică-l după subiect, după partile de vorbire, după propriile asociații sau după gen.

One Reply to “5 moduri de a învăța rapid limba germană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *