Limbile strine pot fi invatate la orice varsta si se pot obtine rezultate excelente intr-un an si jumatate de cursuri regulate intensive. Fiecare dialect si in diferite tari are tasaturi, dificultati si puncte importante in pronuntie, formarea cuvintelor, gramatica, care s-au dezvoltat datorita proceselor istorice, a mentalitatii oamenilor. Limba germana nu face exceptie. Unele cuvinte si sunete sunt imprumutate de la altele si modificate, exista caracteristici unice si caracteristici distinctive.

Procesul de pronuntie este primul si cel mai important pas in invatarea unei limbi. Este fundamentul tuturor celorlalte cunostinte. Utilizarea corecta a sunetelor este cea care distinge un vorbitor de germana de reprezentantii altor nationalitati.

Etapele invatarii limbii germane
Pentru a intelege rolul foneticii, ar trebui sa luati in considerare intregul proces de invatare:

Primul stagiu. Alfabetul, pronuntia, combinatia de litere, formarea silabelor in cuvinte, invatarea unui set de baza de concepte – primele lectii constau in sarcini similare.

Invtam sa citim. Dupa ce ati studiat literele, puteti incepe sa va antrenati in intelegerea cuvintelor in context, sa compuneti propozitii, primele dialoguri. Dupa 2-3 luni de antrenament, puteti incepe sa cititi primele carti entry-level (nivel I): povesti pentru copii mici, texte adaptate.

Explicam si scriem. Cel mai dificil moment este sa-ti exprimi gandurile unui strain fara capacitatea de a-ti folosi vorbirea nativa. Dupa aproximativ un an de cursuri, in programul de instruire pot fi incluse materiale video: filme subtitrate, interviuri, comunicate de presa.

Aici puteti deja incerca sa comunicati cu vorbitori nativi in limba germana fara a utiliza un dictionar sau o carte de fraze.
Formarea ulterioara depinde in intregime de scopuri si obiective. Pentru o excursie in Germania cu grupa acest nivel va fi suficient, pentru munca sau mutare – trebuie sa mentineti si sa dezvoltati cunostintele dobandite. De obicei, intelegerea vorbirii germane si capacitatea de a raspunde la intrebari si de a mentine o conversatie apar dupa un an si jumatate pana la doi ani de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *