Regularitatea si lungimea lectiilor de limba franceza

Studiati cate 20-40 de minute
In cazul cand aveti dorinta si posibilitate de a dedica mai mult timp limbii franceze, impartiti lectiile in 2-3 parti, pauza creste eficienta de formare, deoarece este necesar de a „digera” informatia.

Independent de cel putin 5 zile pe saptamana
cursurile zilnice de 20-40 de minute vor avea un efect mai mare decat 1-2 ori pe saptamana timp de mai multe ore;
in weekend, va puteti permite doar sa ascultati muzica franceza sau carti audio.

Cu un profesor sunt suficiente 2 lectii pe saptamana timp de 30 de minute
pentru a pune intrebari,
remedia erorile,
pentru practica conversationala

Lexicul (Vocabularul)

Lucrul cu textele este principala conditie pentru invatarea gramaticii; frazele si constructiile rupte din context nu pot fi pastrate in memorie.
Studiati frazele doar in context, si nu cuvinte individuale, tinand cont de faptul ca, in diferite limbi se reflecta in moduri diferite conceptele de spatiu si timp (la citirea textelor este important sa ne amintim prepozitiile, care cel mai adesea exprima aceste puncte de vedere, leaga un cuvant de altul).
Afundati-va in limba pe care o invatati, evitati abordarea „traducerii”: nu cautati paralele directe cu limba materna.
In cel mai scurt timp, plecati de la traducerea romano-franceza: inainte de a vorbi, trebuie sa invatati sa intelegeti, apoi sa folositi constructiile pe care le intelegeti.

Gramatica

Nu se poate studia gramatica doar din manual: afundati-va in texte franceze, traduceti in fiecare zi 1-2 pagini din orice text.
Gramatica minima, care este suficienta pentru a lucra cu texte, este descrisa in sectiunea: Gramatica franceza pentru incepatori – Urmeaza! (Anume de aici se recomanda inceperea cunoasterii limbii franceze).
Majoritatea cuvintelor din limba franceza se modifica nesemnificativ (in comparatie cu romana).
Sistemul de timp poate fi explicat logic.