Prima parte despre verbele neregulate din limba franceza si ce sunt astea, cum se utilizeaza puteti citit in articolul precedent de AICI !
Daca in precedentul articol despre verbele neregulate din limba franzeza am scris despre: ÊTRE si AVOIR, astazi vom lamuri celelalte doua verbe – ALLER si VENIR.

ALLER
Aller (Aller – a merge, a merge pe jos) din necunostinta acest verb poate fi atribuit verbelor din prima grupa, deoarece are un terminatie caracteristica. De fapt, acest verb apartine celui de-al treilea grup si este neregulat. Le présent de l`indicatif – la indicativ prezent:

je vais – eu merg

nous allons – noi mergem

tu vas – tu mergi

vous allez – voi mergeti

il va – el, merge

ils vont – ei merg

La timpurile trecute, verbul -aller este conjugat cu -être, deoarece inseamna miscare. Le participe passé al verbului – allé. Verbul -aller insusi actioneaza ca un verb auxiliar la timpul -Le futur immédiat (Le futur immédiat – timpul folosit pentru a desemna viitorul apropiat, se traduce prin cuvinte auxiliare si constructii speciale): je vais manger – eu voi manca acum).

VENIR
Utilizarea verbului -venir (venir – a veni) este adesea confundata cu utilizarea verbului -aller, care inseamna miscare de la subiect, in timp ce -venir este miscarea spre subiect. Le présent de l`indicatif:

je viens – eu vin

nous venons – noi venim

tu viens – tu vii

vous venez – voi veniti

il vient – el vine

ils viennent – ei vin

Le participcipe passé – participiul trecut al verbului – venu. La timpurile trecute -venir este conjugat cu verbul -être, ceea ce inseamna ca participiul se conjuga cu pronumele. Ca verb auxiliar – venir, este folosit in Le passé immédiat- viitorul apropiat: je viens de vous dire – eu numai ce v-am spus.

De studiat verbele neregulate trebuie treptat , incercand sa folositi noul material in vorbire si in scris cat mai des posibil.