1. Aflati dacă aveți rude în Germania, Austria si mai ales Elvetia. Relatia de sange va creste nivelul vostru cu cel putin un pas.
2. Aflati unde, cand si cu cat timp in urma ati invatat limba germana. Daca, de exemplu, acum doi ani aveai nivelul A2, atunci acum, probabil, deja B1. Mai ales daca in acesti doi ani nu ai studiat deloc limba.
3. Intreabati-va daca intelegeti insotitoarea de bord cand ea informeaza pasagerii in limba germana. Daca intelegeti, atunci cu siguranta nu sunteti la nivelul zero.

4. Faceti orice test online si nu va face griji ca nu puteti spune nimic, nu este infricosator. Ati obtinut rezultatul A2 – deci aveti A2.
5. Evitati prin toate mijloacele testarea fata in fata, pentru ca nimeni nu va cunoaste pe voi sii abilitatile voastre mai bine decat voi.
6. Daca, din curiozitate, mergeti totusi la testul fata in fata, certati-va cu profesorul si insistati să fiti trimis la un nivel deasupra grupului, pentru ca veti putea sa va adunati si sa ajungeti in curand din urma pe cei care sunt cu un nivel deasupra voastra la test. Promiteti-va ca veti studia zi si noapte pe cont propriu – la test, din cauza unor neintelegeri, ati facut greseli pe subiectele pe care le cunoasteti de mult.
7. Evitati re-testarea daca au trecut mai mult de sase luni de la sfarsitul oricarui curs sau de la testul precedent. Pentru ca, dupa cum stiti, cunostintele si abilitatile de vorbire sunt dobandite o data pentru totdeauna si nu vor pleca nicaieri din cap.

Fiti consecventi si aratati aceeasi perseverenta si incapatanare in alte domenii. Urmati aceleasi principii, de exemplu, atunci cand comunicati cu medicul dumneavoastra: evitati examinarile, aduceti analize vechi, va ascundeti starea, va prescrieti medicamente la discretia dvs., pentru ca nimeni nu va cunoaste corpul mai bine decat dvs. si nu ezitati saa spuneti medicul dumneavoastra cum ar trebui sa fiti tratat. Mai devreme sau mai tarziu, el va ceda parerii dumneavoastra de specialitate.

PS. Toate aceste recomandări se bazeaza pe cazuri specifice si foarte frecvente din practica noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *