Recomandari pentru persoanele care studiaza independent limba franceza

In articolele precedente pe care le vedeti mai jos, am descris detaliat toate etapele necesare pentru studiul limbii franceze, si multe sfaturi utile, demne de urmat.
Cum sa invatam limba franceza” (Etapele de studiu si secventa lor, Motivatia)
Recomandari pentru cine studiaza limba franceza de la „ZERO” (Regularitatea si lungimea lectiilor, Lexica (Vocabularul), Gramatica)
Practica de conversatie” (Caracteristici fonetice, Competente)

Incercati sa evaluati care dintre etapele descrise mai sus au fost deja finalizate.

Studierea gramaticii franceze va necesita mai putin efort din partea dvs. daca aveti o baza lexicala suficienta. Adica, este important sa acordati timp pentru traducerea textelor. Puteti cheltui 50% din timp pentru citire, 25 ascultarea textelor (mai bine audio, mai cu seama ca playerul poate fi ascultat in paralel cu treburile casnice sau plimbatul), 25 – acordati gramaticii.

A intelege si a memora totul dintr-o data nu functioneaza, chiar la nici o persoana. Studierea unei unei limbi este o munca. Organizarea potrivita poate face studierea limbii franceze placuta si productiva.

Cum puteti studia limba franceza fara a o invata pe de rost

Un astel de studiu consuma multa energie si este ineficient (in 12 ani de scoala si anii de universitate, prin noi se trece o multime de informatii, dintre care majoritatea sunt uitate).

In locul regulilor gramaticale si exceptiilor (adica, ceea ce poate nici nu vom avea nevoie), va poate ajuta aceasta abordare:

1. invatati o regula si efectuati exercitiul
incarcati informatia in memoria „operativa” (nu pe de rost!);
2. a doua zi, cititi din nou regula si efectuati exercitiul
dar in nu mai mult de 24 de ore: va veti convinge ca memorati mai mult decat va asteptati;
3. treceti mereu inainte – continuati
pe multi ii incurca convingerea subconstienta ca este necesar sa memorati 100% din informatia citita; cu toate acestea, este dificil sa reproduceti a doua zi orice text, chiar citit in limba materna;
4. treceti la citirea textelor cat mai repede posibil
cu cat textele sunt mai diferite, cu atat este mai usor sa observati regulile si sa memorati cuvintele frecvente; exercitiile in gramatica nu va vor da o intelegere a limbii, inclusiv pentru ca frazele din exercitii sunt rupte din context;
este foarte important sa alegeti textele care va intereseaza (pe Internet este usor sa gasiti texte pe o varietate de subiecte).

Astea fiind spuse sa trecem la lectiile de studiere a limbii franceze! Sa aveti mult spor!