Incepand studierea limbii germane dupa noul curs, ar trebui, in primul rand, sa va familiarizati cu structura acestuia.
Cursul va fi impartit in doua sectiuni; fiecare sectiune va contine patru lectii: trei lectii principale (I—lectiile 1, 2, 3; II—5, 6, 7) si o lectie de revizuire (lectiile 4 si 5). Lectia principala va include cinci sub-lectii, dintre care lectiile 1-4 vor contine material nou, iar sub-lectia 5 va fi o revizuire. Continutul lectiei va fi indicat pe pagina de titlu. Pentru a facilita orientarea in cursul de limba germana la inceput va fi indicat numarul lectiei si numarul sub-lectiei, precum si materialul plasat in ea. Fiecare dintre cele patru sub-lectii va avea nu numai aceeasi structura, ci si aceeasi aranjare a materialului. Lectia va include urmatoarele sectiuni: 1. Cuvinte. 2. Dialog. 3. Explicatii gramaticale. 4. Exercitiu. Lucrul la materialul lectiei ar trebui sa fie in ordinea in care este plasat in manual.
Lectia va incepe cu o stabilire a tintei. Acestea sunt sarcinile comunicative pe care ar trebui sa invatati sa le rezolvati studiind materialul acestor lectii.

Cuvintele vor fi pe doua pagini. Prima pagina va contine o lista de cuvinte si expresii pentru dialog. Cuvintele vor fi furnizate cu transcriere si traducere in limba romana, precum si exemple cu traducere. Mici exemple care ilustreaza utilizarea unor cuvinte si cum pot fi folosite independent atunci cand conduceti o conversatie. Cuvintele vot fi date in ordinea in care apar in dialog. Dacaa forma dintre paranteze este data in cuvinte sau exemple, aceasta inseamna ca ambele optiuni pot fi utilizate. Lista va contine 16 cuvinte si expresii. In unele cazuri, vor fi incluse cuvinte care nu sunt incluse in dialog, dar necesare pentru a lucra pe aceasta tema; astfel de cuvinte vor fi plasate la sfarsitul listei. Pe a doua pagina a sectiunii „Cuvinte” vor exista explicatii lexicale si gramaticale pentru lista de cuvinte, precum si instructiuni privind formarea cuvintelor. Acest material trebuie citit si memorat cu atentie. Ultima subsectiune a acestei pagini, „Exersati citirea cuvintelor individuale”, este conceputa pentru a exersa fonetic cuvinte noi grupate dupa anumite sunete. Cuvintele sunt furnizate cu transcriere; se evidentiaza silaba accentuata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *