Cum sa lucrati la gramatica
Gramatica descrie tiparele limbii, prin urmare ea consta din reguli. Studiul gramaticii in scopuri practice (spre deosebire, de exemplu, de Facultatea de Filologie) este doar un mijloc si ar trebui sa asigure rostirea si intelegerea corecta a celor auzite. Scopul invatarii unei limbi straine nu ar trebui să fie cunoasterea regulilor gramaticale, ci cunoasterea practica a unei limbi straine. Acest lucru nu va impiedica sa doriti sa va faceti o idee despre structura limbii pe care o invatati. Gramatica va poate ajuta sa identificati particularitatile limbii germane: la urma urmei, invatati mai bine ceea ce are sens. Prin urmare, cititi cu atentie si memorati explicatiile gramaticale, analizati exemple si alcatuiti propriile exemple dupa modelul lor.
Diferitele manuale folosesc terminologie gramaticala diferita (romana si limba straina). Fiecare terminologie este buna doar atunci cand este de folos. In acest curs, pentru a facilita muncala el, se foloseste in principal terminologia romana.

Cum sa lucratii la pronuntie
Stapanirea pronuntiei corecte in auto-studiul unei limbi straine este o problema speciala. Este necesar, desigur, sa ne străduim sa stapanim pronuntia germana, in timp ce sunetele individuale nu sunt adesea la fel de importante ca combinatiile de sunete si mai ales intonatia, melodia si ritmul unei propozitii. Pe de alta parte, nu ar trebui sa fiti descurajati daca nu dobanditi pronuntia „perfect corectaa”. Invatarea pronuntiei nu este usoara pentru nimeni, mai ales cand lucrati singur la o limba straina. Ce putem sa va recomandam? Cititi fiecare exercitiu de mai multe ori, la inceput lent, apoi mai repede pentru a deveni fluent, pana cand pronuntarea cuvintelor germane nu va prezinta nicio dificultate. Nu ratati ocazia de a asculta vorbirea germana (pe casete audio, radio, TV, cinema). Ascultati pronuntia sunetelor individuale si intonatia propozitiilor, chiar daca inca nu intelegeti sensul a ceea ce auziti. Daca aveti un magnetofon, va recomandam sa ascultati mai intai exercitiul de mai multe ori, apoi sa il repetati. Este foarte util sa memorati dialogurile inregistrate pe banda. Dialogul destinat memorarii trebuie in primul rand citit cu voce tare de mai multe ori si numai dupa aceea se procedeaza la memorarea dialogului. Citirea cu voce tare este cea mai accesibila modalitate de a dezvolta pronuntia corecta si, prin urmare, este recomandat sa cititi cu voce tare fiecare dialog, exemple de cuvinte si exercitii de mai multe ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *