Repetarea si autocontrolul
O problema dificila in studierea independenta a unei limbi straine este problema controlului. Din cauza lipsei unui profesor, aceste functii revin asupra Voastra. Pentru a facilita aceasta sarcina, cursul include lectii intregi (nr. 5) si lectii (nr. 4 si 5) care servesc scopului controlului. Dar acest lucru nu este suficient. Este necesar ca Voi, mergand inainte in studiere, sa Va intoarceti sistematic la vechi: repetati cuvinte, cititi si reproduceti dialoguri, faceti exercitii, indepliniti sarcini de control. Nu va lua mult timp suplimentar, dar va fi de mare beneficiu. In caz contrar, stpanind bine materialul unei lectii si mergand mai departe, veti descoperi brusc ca ceea ce ati studiat anterior este uitat partial sau complet, iar acest lucru va interfera constant cu munca dvs. ulterioara. Prin urmare, Va recomandam sa incepeti fiecare dintre lectiile dumneavoastra de limba cu o repetare a uneia dintre lectiile (cursurile) anterioare si abia apoi sa treceti la material nou. Care ar trebui sa fie scopul catre care sa tintiti cand ati studiat o lectie? Care ar trebui sa fie rezultatul muncii Voastre? Dupa ce ati studiat materialul lectiei, ar trebui sa:

1. Sa invatati dialogul pe de rost.
2. Sa memorati cuvintele si expresiile noi.
3. Sa insusiti gramatica si alte explicatii pentru dialog.

Pentru a facilita aceasta sarcina, la sfarsitul fiecarei lectii exista intrebari pentru autocontrol. Daca veti raspunde corect la ele, atunci v-ati atins obiectivul si puteti continua sa lucrati la urmatoarea lecție. Daca nu intelegeti sau nu ati invatat ceva, ar trebui sa Va intoarceti la materialul acelei lectii.
Si inca ceva. Daca aveti niste cunostințe de baza ale limbii germane, nu sariti peste primele ore (lectii) ale cursului de limba germana: materialul prezentat in acestea, neconsolidat suficient de bine, Va va incetini constant progresul. Luand cunostinta cu toate instructiunile metodice, puteti incepe sa lucrati la curs. Va dorim succes ca acest curs de lectii sa fie ghidul si prietenul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *