Haribo Goldbaren

Inventate în Germania la începutul secolului trecut, gumele de mestecat cu fructe colorate în formă de urși Haribo sunt astăzi unul dintre cele mai populare dulciuri din lume.

Schokokusse

Este posibil ca „aerate” sau „săruturile de ciocolată” să fi fost inventate în Franța, dar au prins rapid rădăcini în Germania. În special la târguri, se vând în diferite variante și cu diferite arome, de exemplu, stropite cu fulgi de cocos cu aromă de caramel în interior.

Ritter Sport

Fondarea fabricii de ciocolată și cofetărie de către Alfred Eugen Ritter și Clara Ritter, născută Goettl, în Stuttgart, în 1912, a marcat o piatră de hotar în istoria ciocolatei. Astăzi, această ciocolată este vândută în peste 70 de țări din întreaga lume, dar soiuri speciale precum „Schoko Brownie” sau „Weiße Mandel” pot fi găsite doar în supermarketurile din Germania.

Werther’s Karamellbonbons – Karamellbonbons a lui Werther

Dulciul caramel pe care mulți oameni l-au primit de la bunici își are, de asemenea, originile în Germania. Numele se referă la micul oraș Werther, unde August Oberweland a fondat compania Werther’she Zuckerwarenfabrik în 1903. Până în prezent, Werther’s este unul dintre cele mai de succes mărci din Germania.

Hallorenkugeln

Fabrica de ciocolată Halloren este cea mai veche fabrică de ciocolată care încă produce ciocolată în Germania astăzi. Fondată în 1804 în Halle an der Saale, cel mai popular produs al companiei, Hallorenkugeln, își ia numele de la lucrătorii de sare care lucrau acolo la acea vreme. Pe uniforme purtau nasturi argintii în formă de minge, care aminteau de dulciurile făcute din smântână și ciocolată.

Ahoj Brause

Numele provine de la chemarea unui marinar, care este evidențiat și de un mic marinar pe colet. Din 1925, compania produce pulbere de șerbet care poate fi amestecată cu apă. Dar, probabil, doar foarte puțini o fac, deoarece pudra are cel mai bine gust imediat scos din pungă. Apropo, „Waldmeister” este disponibil doar în țările vorbitoare de germană.

Kinderschokolade, iagurette și Nutella

Kinderschokolade, Nutella și Yogurette sunt deținute de compania italiană Ferrero. Cu toate acestea, toate cele trei produse au fost inventate în Germania. Aici, în 1956, producătorul italian de ciocolată și-a deschis primul dealer în Germania și aici s-a înființat Nutella and Co., pe atunci încă vândut sub numele de „Cremealba”.

Nutella are fani din întreaga lume care sărbătoresc Ziua Mondială a Nutella pe 5 februarie. În medie, la fiecare 2,5 secunde se vinde un borcan de Nutella în întreaga lume, deși știm cu toții deja că sub capacul alb sunt ascunse 57% zahăr și 32% grăsime…

Ciocolata Kinder este vândută în Germania și Italia din 1967. În acest timp, modelul de pe ambalaj s-a schimbat de mai multe ori pentru a reflecta spiritul vremurilor.

Ambalare in germana

În continuarea conversației despre produse, vă invităm să discutați un alt subiect important – ambalajul și ce poate fi vândut în ele.

eine Dose (conservă) – Mais (porumb), Sauerkraut (varză murată), Katzenfutter (hrană pentru pisici)
eine Schachtel (cutie) – Pralinen (bomboane)
ein Glas (borcan de sticlă) – Gurken (castraveți), marmeladă (gem)
ein Stück (bucată) – Käse (brânză), Schinken (șuncă)
eine Tube (tub) – Senf (muștar), Zahnpasta (pastă de dinți)
ein Sack (sac) – Kartoffeln (cartofi)
ein Netz (plasă) – Zwiebeln (ceapă), Orangen (portocale), Mandarinen (mandarine)
eine Tüte (pungă/pachet) – Gummibärchen (ursuleți de gumă), Chips (cipuri)
eine Flasche (sticlă) ⁃ Limonadă (limonadă), Cola (cola), Wasser (apă), Glasreiniger (detergent pentru sticlă)
eine Packung (ambalaj) ⁃ Waschmittel (detergent de spălat), Spaghetti (spaghete), Wurst (cârnat), Lapte (lapte), Saft (suc), Eis (înghețată), Mehl (făină), Zucker (zahăr)
eine Tafel (bar) ⁃ Schokolade (ciocolată)
ein Flakon/ Parfümfläschchen (sticlă) ⁃ Parfüm (parfum)
ein Becher (pahar) ⁃ Iaurt (iaurt), Sahne (cremă), Frischkäse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *