Cele mai utile și actualizate informații de călătorie pentru țările vorbitoare de limbă germană.

Unde să stai în Germania?

* Un punct important în pregătirea unei călătorii în Germania este alegerea cazării. Agregatoarele oferă multe opțiuni: Hotel (hotel), Hostel (hostel), Ferienwohnung (apartament de vacanță), Gasthaus (casa de oaspeți), Pension (pensiune), Bauernhof (fermă).

1️⃣. Hostel. Aici puteți găsi un pat într-o cameră cu mai multe paturi sau puteți obține o cameră separată dacă aveți noroc. Particularitatea hostelurilor este că dormitoarele comune nu sunt de obicei separate după sex.

2️⃣ Pensiune. Este o casă privată în care proprietarul însuși locuiește și închiriază mai multe camere cu dotări standard. Dintre serviciile suplimentare, doar micul dejun și curățenia în cameră. Datorită prețului scăzut, această opțiune de cazare este foarte populară în regiunile turistice. Camerele sunt de obicei închiriate pentru o perioadă de cel puțin o săptămână.

3️⃣ Gasthaus. Nivelul de cazare și servicii este similar cu cel al Pensiunii. Diferența este că astfel de hoteluri sunt construite inițial de mari companii germane pentru angajați din alte regiuni sau clienți.

4️⃣ Bauernhof. Aici locuiește un fermier și oferă oaspeților camere, mese și posibilitatea de a cunoaște ferma din interior. Această opțiune de cazare este populară printre fanii turismului ecologic și familiile cu copii.

5️⃣ Ferienwohnung. Este un apartament mobilat, care se inchiriaza de sarbatori. Prin urmare, ora de sosire este de obicei sâmbătă, iar perioada de livrare este egal cu o săptămână.

⭐️ Interesant este că Gasthäuser și Ferienwohnungen au propria lor clasificare. În cazul Gasthaus, acesta este format din 4 niveluri și este precedat de litera G, clasificarea Ferienwohnung se distinge prin litera F înainte.

În drumeție / In der Wanderung

Incercăm să învățăm limba germană altfel – memorând cuvinte.
Va vom oferi Vocabulare dupa teme specifice in text / cuvinte în limba germană si în traducere, dar și în imagini!

Vă plac activitățile în aer liber și chiar măcar și o excursie în altă țară nu este o piedică? Am adunat pentru voi cele mai utile cuvinte și expresii care vă pot ajuta în timpul drumeției voastre.

das Zelt – cort

das Zeltlager – camping de corturi

der Schlafsack – sac de dormit

der Campingplatz – Camping

das Wasser – apa

das Lagerfeuer – foc de tabără

das Streichholz – chibrite

das Essen – mâncare

die Getränke – băuturi

der Rucksack – rucsac

die Thermosflasche – termos

wandern – a merge

baden – a face baie

sich sonnen – a face plajă

angeln – a pescui

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *